Bedrijfswagen gevonden in oorlogsgebied!
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Bedrijfswagen loodgieter in oorlogsgebied!

Een vakman gebruikt een bedrijfsauto om op plek van bestemming te komen. Hierop vermeld hij vaak zijn gegevens en naam, dat is extra reclame. Daarnaast schept een bedrijfswagen ook vertrouwen, het geeft aan dat de loodgieter staat voor zijn zaak. Vandaar dat een Amerikaanse loodgieter heel vreemd opkeek toen hij zijn auto zag verschijnen in een film van de Islamitische Staat (IS).

isis truck

Het propagandafilmpje staat al een tijdje online. In het filmpje wordt de bedrijfswagen van de loodgieter duidelijk in beeld gebracht en staat ook de naam van zijn loodgietersbedrijf én zijn telefoonnummer. De loodgieter verkocht de wagen in 2013 aan een dealer. De loodgieter bood aan om de bedrijfsinformatie van zijn pick-up te halen. Maar de dealer zei dat hij dat zelf wel zou doen, anders kon de verf beschadigd raken. Maar wat de loodgieter uit Amerika niet wist was dat de auto rechtstreeks werd doorverkocht aan een handelaar in Turkije. Van daaruit werd die de grens over gebracht. Nu rijdt de truck rond in IS-gebied met een grote mitrailleur achterop.

Herkenbaarheid

Sinds het filmpje online staat ontvangt het loodgietersbedrijf 200 haattelefoontjes en bedreigingen per dag. Het lukt hem niet om nieuwe klanten aan te trekken. Als die zijn bedrijf op internet opzoeken, zien ze als eerste deze foto. De nieuwe klanten denken vaak dat hij zelf zijn truck daarheen heeft gebracht. Dit toont aan dat mensen lastig van vertrouwen zijn wanneer ze iemand thuis uitnodigen, maar soms schiet dit ook de verkeerde kant op. Er zijn namelijk veel malafide vakmannen werkzaam.

Malafide vakmannen zijn een groot probleem. Vooral de slotenmaker branche heeft hier last van. Maar het is niet alleen beperkt tot slotenmakers. Wanneer er een leiding springt, zijn mensen in paniek en bellen ze snel de eerste loodgieter die ze online kunnen vinden. Als deze aangeeft dat hij zo snel mogelijk kan komen vergeet de beller om duidelijke afspraken te maken. Vervolgens zitten de mensen met een gigantische rekening opgescheept. Maak daarom altijd van te voren duidelijke en belangrijke afspraken!

Terug
Deel dit bericht via: