Daken onderhouden - Met spoed een vakman bij u thuis - Bel de Nationale Spoed Centrale
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Daken onderhouden

Het onderhouden van uw dak is een grote klus, die u waarschijnlijk liever niet te vaak doet.
Toch is het van groot belang dat u met enige regelmaat uw dak controleert of laat controleren, zo voorkomt u hoge renovatie kosten.

 

Pannendak onderhouden

Het onderhouden van een pannendak is geen kleine klus, maar wel een zeer belangrijke klus om lang te kunnen genieten van uw dakbedekking. Het onderhouden van uw pannendak doet u door minimaal één keer per jaar de staat van uw dak te controleren op eventuele kapotte dakpannen. Wanneer u kapotte dakpannen constateert dient u deze zo snel mogelijk te vervangen om ergere schade aan uw woning te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan een lekkage die in het hout trekt waardoor uiteindelijk een dakrenovatie nodig is. Is uw dak ernstig vervuild door mos en algen, dan is het tijd om deze te reinigen met een hogedrukreiniger. Let er wel op dat u de druk niet te hoog instelt zodat uw dakpannen beschadigen. Er zijn diverse middelen verkrijgbaar waardoor het verwijderen van mos en algen eenvoudiger wordt. Wanneer u het dak volledig gereinigd heeft kunt u het een extra behandeling geven door het te laten impregneren, zodat nieuw vuil niet snel terugkomt.

 

Plat dak onderhouden

Net als bij pannendaken dient u minimaal één keer per jaar uw dakbedekking te controleren op scheuren en andere gebreken. Platte daken hebben een minimale helling waardoor het van belang is dat de afwatering goed geregeld is. Controleer daarom niet alleen uw dakbedekking, maar zorg er ook voor dat de afvoer vrij is van bladeren en mos. Zo voorkomt u dat er veel water blijft staan, wat uw dakbedekking op den duur aantast. Wanneer u een lekkage in uw woning constateert, dan staat er water op uw dak wat via een scheur of gaatje zijn weg naar binnen vindt.

Terug
Deel dit bericht via: