Gasinstallaties versneld vervangen voor minder slachtoffers
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Gasinstallaties versneld vervangen voor minder slachtoffers

Er bestaan een hoop maatregelen om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Zo is een koolmonoxidemelder bijvoorbeeld een uitstekende investering. De beste manier is echter de oude geisers en gaskachels vervangen voor modernere varianten. Hiermee verbeter je niet alleen de kwaliteit van de verwarmingsinstallatie, je haalt direct koolmonoxide gevaar ook uit de leefomgeving. In de jacht op minder koolmonoxidevergiftiging, heeft het innovatieprogramma Huren met Energie een oproep gedaan aan alle woningcorporaties om alle oude gasinstallaties binnen twee jaar te vervangen.

 

Versnelde uitfasering

Nog steeds overlijden er elk jaar ongeveer 10 mensen als gevolg van koolmonoxidevergiftiging. En elke jaar weer is dat 10 te veel. Onnodig is het ook. Met een nieuwe installatie is er aanzienlijk minder kans op vrijkomen van koolmonoxide. Nu nog staat het afronden van de uitfasering gepland in 2023. Volgens Jeffrey Mennen, van Huren met Energie onderdeel van Platform 31, moet 2017 echter ook goed mogelijk zijn.

 

Toch zitten er nog wel wat haken en ogen aan deze prognose. Het vervangen van de geisers gaat vaak gepaard met een verhoging van de huurprijs of een andere financiële bijdrage van de huurder. Daarnaast is het vaak erg duur om in oude huizen nieuwe installaties aan te leggen. Toch staan veel corporaties niet onwelwillend tegenover een versnelde uitfasering.

 

Gasinstallatie laten vervangen?

KoolmonoxideOok wij zijn van mening dat een verlaging van het aantal slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging niet snel genoeg kan komen. Heb je een koopwoning of een huurwoning waar je financieel verantwoordelijk bent voor het vervangen van een gasinstallatie? Neem dan contact met ons op, wij bieden u een scherpe prijs en kunnen snel ter plaatse zijn!

Meer lees je hier

Terug
Deel dit bericht via: