Hoe hou ik mijn huis duurzaam warm?
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Hoe houd ik mijn huis duurzaam warm?

Sinterklaas is weer het land uit, dat betekent dat we midden in december zitten! December staat voor veel leuke dingen. Gezelligheid, erwtensoep, familie en kerst. Maar ook kou! Laat dat nou net iets zijn dat we níet leuk vinden. Gelukkig valt daar wat aan te doen; de verwarming een paar graadjes hoger. Alleen is dat niet altijd goed voor het milieu.

Veel mensen willen wel duurzamer en beter geïsoleerd wonen maar weten niet hoe. In het licht van de klimaattop in Parijs besteden we daarom vandaag nog wat extra aandacht aan duurzaamheid in uw woning.
 

Hoe kan ik snel duurzamer wonen?

Duurzaam wonen, zoals dat heet, gaat van licht ingrijpend tot complete verbouwingen. De eerste stappen die u kunt zetten in het duurzamer wonen zijn makkelijk. Veel energie en warmte gaat verloren via de ramen en kieren en gaten. Kieren en gaten kunt u makkelijk zelf dichtstoppen. Door borstels onder de deuren en tochtstrips te plaatsen bespaart u al snel veel warmte (en dus euro’s).

Andere makkelijk te realiseren tips zijn: het licht uitdoen als u niet in de kamer bent, niet de kraan laten lopen bij het tanden poetsen en apparaten uit het stopcontact halen als u ze niet gebruikt. Op die manier bespaart u gauw al tientallen euro’s per jaar. Plus, het is beter voor het milieu. Een andere simpele bespaartip is om een baksteen in de spoelbak van uw toilet te leggen. Op die manier spoelt u met minder water door en op jaarbasis scheelt dat behoorlijk!

Ook voor acute problemen in huis zijn er duurzamere oplossingen dan de gebruikelijke. Heeft u bijvoorbeeld een verstopping? Probeer geen chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken, maar soda Als dit niet werkt, dan helpt een chemisch ontstoppingsmiddel ook niet en heeft u een rioleringsbedrijf nodig.

Windmolen in blauwe lucht
 

Ingrijpende duurzaamheid

Naast de hierboven genoemde simpele tips zijn er ook wat ingrijpendere opties om uw huis duurzamer te maken. Een van de meest populaire is het vervangen van de ruiten door duurzamere. Vaak zijn hier ook subsidies voor beschikbaar vanuit de gemeente. Dubbel glas, HR++ of zelfs HR+++ behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Het is belangrijk om hier goed met uw glaszetter voor te gaan zitten.

Isolatie in uw huis werkt volgens het principe van de zwakste schakel. Heeft u houten kozijnen die 30 jaar oud zijn dan heeft het weinig zin om de allernieuwste ruiten aan te schaffen. De warmte ontsnapt dan namelijk via uw kozijnen.

Heeft u op dit moment een oude CV ketel? Dan kunt u erover denken om een nieuwe ketel te laten installeren. Deze zijn een stuk duurzamer en daarmee bespaart u erg veel geld. Zoveel, dat u de nieuwe ketel er vaak al binnen een paar jaar uit heeft.

Uiteraard zijn er voor elk onderdeel van uw woning bespaartips te verzinnen. Een vakman helpt u hier graag mee. Neem snel contact met ons op om te kijken hoe u uw steentje kunt bijdragen.

Terug
Deel dit bericht via: