Jaarlijks gebeuren er veel klusongelukken
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Jaarlijks gebeuren veel klusongelukken!

Volgens VeiligheidNL de stichting die zich hard maakt voor veiligheidsproblemen die de meeste en meest ernstige letsels veroorzaken zijn er jaarlijks zo’n 120.000 gewonden door doe-het-zelven. Van deze 120.000 gevallen wordt ongeveer de helft medisch behandeld, en belanden er zo’n 24.000 op de afdeling spoedeisende hulp. Bijna 1500 van deze klussers moeten in het ziekenhuis blijven door de opgelopen verwondingen. Deze cijfers lijken misschien mee te vallen, maar jaarlijks overlijden er toch nog gemiddeld 41 personen aan de gevolgen van het opgelopen letsel.

 

Top 3 soorten ongevallen
Op de eerste plaats komen de snijongelukken (39%), op de tweede plaats ongelukken door een bewegend object (21%) en op de derde plek staan valongevallen (16%).

 

Hoewel maar 16% van de ongelukken te wijten is aan de valongevallen, is dit toch het meest gevaarlijke ongeval. Van de dodelijke ongevallen blijk zo’n 76% te zijn door een val! Dit zijn 31 van de 41 dodelijke ongevallen.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Een ongeluk wilt u natuurlijk voorkomen, hoewel er niks mis is met doe-het-zelven raden wij u ten sterkste aan om altijd een vakman in de hand te nemen. Hoewel de meeste klussen eenvoudig ogen, is het toch verstandig om een professional in te schakelen.
Waarom zou u een professional inschakelen?
Deze vakmannen zijn ervaren, kunnen werkzaamheden uitvoeren in weinig tijd, beschikken over het juiste materiaal en de juiste hulpmiddelen. Kortom, u bent verzekerd van goed werk in korte tijd.

 

Voor al uw dakklussen

Heeft u last van een daklekkage? Of wilt u het dak controleren op eventueel toekomstige problemen? Voorkom een val en zorg ervoor dat uw ladder op de juiste manier staat en dat u zichzelf zekert zodat wanneer u valt dit geen ernstige gevolgen voor u heeft. Vertrouwd u het zelf niet en wilt u liever dat een dakdekkersbedrijf bij u langs komt voor deze klus? Bel dan direct met 0900 0800 om een afspraak te maken met één van onze vakmannen.

 

Vermijd problemen en voorkom een middag op de spoedeisende hulp: Schakel voor uw klussen een ervaren vakman in!

Terug
Deel dit bericht via: