Ontstoppen met soda en azijn
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Ontstoppen met soda en azijn

Een verstopte afvoer of gootsteen is vervelend. Toch is het niet altijd nodig om gelijk een loodgieter of rioleur te bellen. Probeer het eerst eens op te lossen met soda en azijn.

 

Chemische reactie

De combinatie soda en azijn zorgt voor een chemische reactie. Bij een verstopping ga je als volgt werk:

 

Gooi een kopje soda in de afvoer of de gootsteen. Giet er vervolgens een scheutje azijn bovenop. De chemische werking die nu ontstaat, werkt goed tegen verstoppingen. Giet het mengsel naderhand goed weg met een ruime hoeveelheid heet water. Je kan dit een aantal keren herhalen. Let er wel op dat dit mengsel in sommige gevallen voor schade kan zorgen. Controleer, voornamelijk bij oude huizen, of de afvoer geen schade heeft opgelopen. Moderne leidingen kunnen hier overigens meestal prima tegen.

 

Verstopping voorkomen

Verstoppingen kun je in de toekomst voorkomen door af en toe soda door de gootsteen en de afvoer te gooien. Soda zorgt er namelijk voor dat de leidingen schoon blijven. Hoe vaak je dit doet is afhankelijk van het aantal verstoppingen. Heeft u er vaak last van? Gooi dan elke week een handje soda in de afvoeren.

 

Tip: Soda is ook een prima schoonmaakmiddel. De vloer kun je er uitstekend met dweilen, maar ook de vaatwasser kan veel baat hebben bij een beetje soda. Doe soda in het zeepbakje en draai een kort programma. De vaatwasser en de leidingen zullen weer schoon en vetvrij worden!

Terug
Deel dit bericht via: