Veilige stopcontacten voor kinderen
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Veilige stopcontacten voor kinderen

Stopcontacten. Dagelijks maken we er gebruik van, en we kunnen niet meer zonder. Toch hebben stopcontacten ook een aantrekkende werking op kleine kinderen. Het is natuurlijk reuze interessant om uit te zoeken wat die kleine gaatjes in de muur doen. Daarom is het verstandig om de stopcontacten kindveilig te maken! Waar je op moet letten, lees je hier.

 

Bekijk de kamer uit de ogen van een kind

Het is niet nodig om alle stopcontacten te beveiligen, alleen de lager gelegen wandcontactdozen moeten beveiligd worden voor kinderen. Een goede regel is om de kamers uit de ogen van een kind te bekijken. Ga daarvoor op je knieën en bekijk welke stopcontacten er in je gezichtsveld vallen. Vergeet ook de kinderkamer niet!

 

Veilige stopcontacten kinderen

Wat zijn de beste opties?

Je kan de stopcontacten op meerdere manieren beveiligen. De eerste en meeste bekende is het afdekplaatje, vaak ook wel gewoon stopcontactbeveiliging genoemd. Deze plaatjes duw je over de pingaten heen. De plaatjes hebben een soort draaimechanisme waardoor de pingaten afgesloten zijn op het moment dat het stopcontact niet gebruikt wordt. In het plaatje zitten twee groeven waar je de pinnen van de stekker in kunt zetten. Maak vervolgens een draaiende beweging totdat de stekker in het stopcontact glipt. Over de kosten hoef je ook niet in te zitten. De plaatjes kosten vaak maar een paar euro.

 
Een duurdere, maar nog betere oplossing, is het hele huis te voorzien van wandcontactdozen met kinderbeveiliging. Helemaal bij een renovatie van een huis, of nieuwbouw, is het slim om voor deze stopcontacten te kiezen. De stopcontacten herken je aan de plaatjes die voor de pingaten zitten. Stopcontacten met het KEMA-keurmerk zijn vrijwel altijd voorzien van kinderbeveiliging.

 

Heb je vragen? Onze elektriciens helpen u graag!

Terug
Deel dit bericht via: