Ventileren is belangrijk!
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Ventileren is belangrijk!

Tegenwoordig zijn huizen beter geïsoleerd, waardoor deze niet meer beschikken over de ventilatie die ze vroeger wel hadden. Zo hadden huizen vroeger kieren en tochtpunten waardoor er frisse lucht door de woning heen kon gaan. Deze frisse lucht zorgt niet alleen voor verfrissing en verkoeling maar deze zorgt er ook voor dat de schadelijke stoffen en vocht uit uw leefomgeving worden afgevoerd.

 

Om problemen met vocht in uw woning te tegen te gaan of te voorkomen moet u zorgen voor goede en voldoende ventilatie. Zeker in vochtige ruimtes is dit van groot belang! Heeft u bijvoorbeeld een vochtige ruimte waar geen goede ventilatie mogelijk is, omdat hier geen ramen zijn die open kunnen of waar geen raam aanwezig is? Kijk dan of er een mogelijkheid is voor een mechanische afzuiging.

 

Mechanische ventilatie

Mechanische afzuigsystemen worden aangesloten op de eventueel al bestaande luchtafvoerpunten in uw woning. Wanneer deze er nog niet zijn, dan kan een loodgieter deze voor u aanleggen. Een mechanische afzuiging werkt aan de hand van een ronddraaiende elektromotor die stroom krijgt via uw elektriciteitsnetwerk. Deze kunt u laten aansluiten op een aparte schakelaar of een gecombineerde schakelaar. Bij een losse schakelaar kunt u zelf bepalen in welke mate u wilt ventileren. Wanneer u kiest voor een gecombineerde schakelaar dan wordt de afzuiging afgestemd met de verlichting. Gaat de verlichting uit dan schakelt ook de ventilator uit.

 

Bij het aanschaffen van mechanische afzuiging is het van belang om te weten hoe groot de ruimte is waar het systeem geïnstalleerd moet worden en ook hoe vochtig deze ruimte is. Afhankelijk van deze eigenschappen kan er een passende afzuiging worden gekozen voor uw situatie.
Is er sinds kort een vochtprobleem? Laat dan een loodgieter uit uw regio langskomen voor een lekdetectie!

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Heeft u al eens gekeken naar mechanische afzuiging maar u wilt geen geluidsoverlast? Informeer dan naar de mogelijkheden voor geruisloze systemen. Zo zijn er ook systemen waarbij de afzuigmotor op het dak bevestigd is, zodat u in de woning geen overlast ondervindt van de mechanische afzuiging.

Terug
Deel dit bericht via: