Wat vergoedt de verzekering bij stormschade aan het dak
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Wat vergoedt de verzekering bij stormschade?

Vannacht was het voor de eerste keer raak dit jaar: een herfststorm. Of een storm daadwerkelijk impact heeft gehad, is altijd goed te meten aan de hand van de drukte bij onze dakdekkers. En dit is vandaag te merken, het is druk! Eén van onze dakdekkers inschakelen is iets wat we natuurlijk van harte aanbevelen. Bekijk echter eerst of je de schade vergoed kan krijgen via de verzekering, dat maakt de reparatie een stuk minder onplezierig. 

 

Afgewaaide dakpannen of daklekkage, daar bellen de meeste mensen vandaag voor. Het waaide vannacht namelijk niet alleen hard, op verschillende plaatsen in Nederland viel ook veel regen. Tijdens een storm kan er snel behoorlijk schade ontstaan. Door de harde regen kunnen verstopte gootstenen ervoor zorgen het water niet goed weg kan stromen, en dan gaat het op zoek naar andere uitwegen. Op zo’n moment komt een beginnend lek alleen maar meer onder druk te staan en voor je het weet heb je te maken met daklekkage. De opstalverzekering kan dan uitkomst bieden.

 

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt de schade aan een door een mens gemaakt bouwwerk. In het geval van een storm is het belangrijk dat de schade zo snel mogelijk gemeld wordt. Bij de meeste verzekeraars kan dat via de alarmservice. Overigens moet je wel kunnen aantonen dat er daadwerkelijk een storm is geweest. Een verzekeraar vergoedt de stormschade als het KNMI windkracht 7 heeft gemeten bij jou in de buurt. Mocht je dit voor jouw buurt niet kunnen bewijzen, dan kun je stormschade binnen een straal van 10 kilometer als bewijs opvoeren.

 

Stormschade verzekeringBedrag

Hoeveel geld je terugkrijgt van de verzekering is verschillend. Dien in ieder geval alle facturen en bonnen in die de reparatie met zich meebrengt. Maak daarnaast ook foto’s van de opgelopen schade. De verzekeraar krijgt dan zelf een indruk van de nodige reparatie. Sommige opstalverzekeringen hanteren ook een eigen risico. Ga van tevoren na hoeveel dat is. Wil je liever geen eigen risico, dan kun je deze vaak afkopen door de maandelijkse premie te verhogen.

 

Stormschade hoeft dus niet altijd voor eigen rekening te zijn! Ga bij je verzekeraar na of je het bedrag vergoed kan krijgen.

Terug
Deel dit bericht via: