Voorkom krassen!
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Voorkom krassen!

Glas is een zeer gevoelig product, dat bij onvoorzichtigheid snel beschadigen kan. Een kras op een ruit ontstaat makkelijk maar is vaak moeilijk te verwijderen. Bij een klein krasje is dit niet zo erg maar wanneer er een grote kras aanwezig is kan dit zeer storend zijn.


Krassen op uw ramen kunt u voorkomen door zorgvuldig te werk te gaan bij een verbouwing of bij het schilderen. Zorg ervoor dat wanneer u gaat schilderen de randen van de ramen afgeplakt zijn zodat het schuurpapier niet tegen de ramen aankomt. Wanneer u echter een grotere verbouwing gaat uitvoeren waar veel stof bij komt kijken is het verstandig om de ramen volledig af te plakken, dit omdat het poetsen van ramen met fijne korrels van het stof voor beschadigingen zorgt. Het afplakken hiervoor kunt u bijvoorbeeld doen met kranten voor de ramen.

 

Glas laten polijsten

Is uw woning geschilderd en is er bij het schuren niet goed om de bescherming van uw ramen gedacht? Dan heeft u nu waarschijnlijk krassen langs de randen. Is dit bij u het geval en heeft u krassen op één of meerdere ruiten van uw woning, denk dan eens aan het polijsten van uw ramen. Zowel bij lichte als diepe krassen is het polijsten van uw ramen mogelijk. Het kan zijn dat de kras bij lichtinval vanuit een specifieke hoek de nog steeds zichtbaar is. Het polijsten van uw ramen is niet alleen mogelijk wanneer u last heeft van krassen. Ook voor verweerde doffe ramen is het polijsten mogelijk. Hierdoor worden uw glazen weer als nieuw.

 

Polijsten niet meer mogelijk?

Wanneer polijsten niet meer mogelijk is bij uw ruiten, dan is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om de ruiten te laten vervangen. Een bijkomend voordeel van het vervangen van de bestaande ruiten is dat uw ruiten gaan voldoen aan de nieuwste standaarden, waardoor u niet alleen weer goed zicht heeft maar ook een betere isolatie. Laat u adviseren door een glaszetter in uw regio wat in uw situatie de beste oplossing is.

Terug
Deel dit bericht via: