Zit er een luchtje aan uw gasleidingen?
Wij zijn ook actief op social media
Mijn bedrijf aanmelden

Zit er een luchtje aan uw gasleidingen?

Steeds meer inwoners van Rotterdam hebben last van een gaslek als gevolg van een slimme meter. Gaslekken worden meestal ontdekt door een gaslucht, maar kleine lekjes kunnen soms tijden lang onopgemerkt blijven. Tot er plotseling een hoge gasrekening op de mat valt of er een deskundige over de vloer komt, eigenlijk al te laat!

 

Gaslek slimme meters Het voordeel van de slimme meter is dat hij automatisch de meterstanden naar de netbeheerder verstuurt. Zo kunt u zelf het precieze verbruik inzien en dus eenvoudiger energie besparen. Ook valt een verhoging in uw gas- of elektriciteitsgebruik op deze manier sneller op, voor zowel de bewoner als netbeheerder.

 

Problemen in Ommoord

Ook Stedin, de netbeheerder van Zuid Holland, is onlangs begonnen met het plaatsen van slimme meters in veel Rotterdamse huizen. Bij het plaatsen hiervan komen monteurs er echter regelmatig achter dat het gasgebruik in de huishoudens niet is zoals het hoort te zijn. Zo ook bij een bewoonster van de wijk Ommoord. Op Dichtbij.nl vertelde ze dat er bijna 5 keer de toegestane waarde aan gas in huis aanwezig was. Bij nadere inspectie van de loodgieter kwam aan het licht dat het lek in de leiding onder vloer zat. De oorzaak is volgens de loodgieter toe te schrijven aan de nieuwe slimme meter. De oude leidingen van soms wel 50 jaar oud zijn niet berekend op deze verandering en als gevolg daarvan ontstaan er lekkages. Het is goed mogelijk dat elk huis in Ommoord hetzelfde probleem heeft.

 

Meer privatisering, minder onderhoud

Of de situatie in Ommoord daadwerkelijk zo ernstig is, moet nog worden uitgezocht. Wel is duidelijk dat sinds de privatisering van gas en elektriciteit, de leidingen van de Nederlandse huishoudens niet meer zo goed onderhouden worden als vroeger, en dat ook wij steeds vaker telefoon krijgen over gaslekkages. Het is daarom van belang dat bewoners zelf extra alert zijn op mogelijke lekkages. Controleer zelf regelmatig de gasleidingen en de rubberen slangen. Zie je haarscheurtjes zitten, dan is het belangrijk dat een loodgieter dit controleert en mogelijk vervangt. Springt het verbruik van apparaten die gas verbruiken opeens omhoog? Dan is de kans ook groot dat er ergens een lekkage is ontstaan. Houd dit goed in gaten.

 

Gaslekkage?

Heeft u zelf het vermoeden dat u een gaslek in huis heeft? Bent u op zoek naar een deskundige voor het oplossen van een lek of het vervangen van uw gasleidingen? Bel dan 0900 0800 voor een loodgieter bij u in de buurt!

Terug
Deel dit bericht via: